Gyakran Ismételt Kérdések

 1. Hány éves kortól kezdhetek autóvezetést tanulni?
  A KRESZ-t már 16, 5 évesen elkezdheted, de az elméleti vizsgát csak 16 ¾ évesen teheted le. Ha ez sikerült, akkor 17 évesen már elkezdheted a vezetést.

 

 1. Ha nem sikerül a KRESZ-vizsgám, hányszor mehetek vizsgázni?
  Elméleti vizsgát a tanfolyam megkezdésétől számított 9 hónap alatt kell sikeresen megcsinálnod. Ha 9 hónap alatt legalább egyszer már voltál KRESZ-vizsgán, de nem sikerült, akkor kapsz még 3 hónapig lehetőséget egy sikeres vizsgára. Ha mégsem sikerül, akkor sajnos újra kell mindent előről kezdened (tanfolyam, elméleti vizsga).

 

 1. A KRESZ vizsga után van-e időhatár, ameddig a vezetést be kell fejezni?
  Igen, a sikeres vizsgától számított 2 év alatt be kell fejezni a vezetést. Ha ez nem sikerül, akkor újból teljes tanfolyamon kell részt venni és mindent előről kell kezdeni.

 

 1. Azt hallottam, hogy egy újabb kategória megszerzésekor sikertelenné vált KRESZ vizsga után elveszik a már meglévő jogsimat. Igaz ez?   
  Nem igaz. Ezt senki el nem veheti!

 

 1. Ha van „B”-s jogsim, elvégezhetek egy egyszerűsített tanfolyamot, hogy megszerezhessem az „A1” kategóriát. Mitől egyszerűsített ez a vizsga?
  Attól, hogy 3 óra KRESZ-en részt kell venni és amint már jól megy az elmélet, akkor lehet menni vizsgázni az anyagból. Ennek sikeressége után 1 órát kell eltölteni a rutinpályán (ha itt gyorsan megtanultad a feladatokat és azokat jól elvégzed), majd megmutatod mit tudsz a forgalomban (szintén 1 óra van előírva), és máris mehetsz is vizsgázni. (Ez papíron van így.-isk.vez.).

 

  1. Van-e lehetőség részletfizetésre? Nem kell kamatot fizetnem ebben az esetben?
   Igen, van lehetőség rá és nem kell kamatot fizetned. Az elméleti díjat az első tanfolyami napon kérjük el, a vezetéskor az első 10 óra árát kérjük el, majd később még 2x 10 óra árát kell befizetni. A teljes díjat a vezetés befejeztével rendezni kell.

 

 1. Hogyan jutok el a siófoki vizsgahelyekre?
  Autóval: Víztorony közeléből

  Hogyan jutok el a siófoki vizsgahelyekre? (Autóval) nagyobb térképen való megjelenítése

  Gyalog: Víztorony közeléből

  Hogyan jutok el a siófoki vizsgahelyekre? nagyobb térképen való megjelenítése